Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariański kuskus z warzywami

Wegetariański kuskus z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 282

Szybki w przygotowaniu przepis na pyszny i zdrowy wegetariański posiłek. Do jego wykonania możemy wykorzystać dowolną kaszę i... dowolne warzywa, w zależności od tego co akurat mamy w lodówce, zamrażalniku czy w spiżarni :) Ja użyłam tego, co znajduje się na mojej liście kuchennych MUST HAVE, których nigdy nie może w kuchni zabraknąć. Wy natomiast możecie użyć cukinii, pora, bakłażana, marchewki czy kalafiora - wybór należy do Was i do Waszej lodówki :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Zagotowujemy wodę i zalewamy nią kuskus przyprawiony papryką, solą i czosnkiem.
    2. Rozgrzewamy 1 łyżkę masła i podsmażamy na nim fasolę szparagową( 5 min ).
    3. Na patelnię dorzucamy groszek, kukurydzę, paprykę i razem smażymy jeszcze 2 minuty.
    4. Następnie patelnię zalewamy miodem i posypujemy przyprawami i odparowujemy na sporym ogniu ( 2 min).
    5. Warzywa przekładamy na talerz, a na tej samej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła.
    6. Na patelni podsmażamy na dużym ogniu kuskus , przez 3 minuty, często mieszając.
    7. i.... gotowe :)

    Kuskus podajemy w głębokim talerzu, a na górę wykładamy miodowo - orientalne warzywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń