Do góry

Przetwory Przepis na:

Wegetariański pasztet z soczewicy

Wegetariański pasztet z soczewicy

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 2407

Dodano: 25.02.2016

Odsłon: 20182

Doskonały wegetariański pasztet. Szczególnie polecam rodzicom małych dzieci oraz osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Soczewicę opłukać i ugotować. Gotujemy w proporcji 2 szklanki wody 1 szklanda soczewicy. Należy ją delikatnie rozgotować. Później odcedzić

  2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce, albo zblendować. Połączyć warzywa z soczewicą i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i curry.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę do blaszki. Piec przez godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu wyjąć pasztet z blaszki i ostudzić.

  4. Zapraszam do obejrzenia filmu gdzie krok po kroku pokazuję jak przygotować ten pasztet. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń