Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegetariańskie chili"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Rozgrzej olej na dużej patelni i zeszklij cebulę. Dorzuć czosnek, chili, kumin i oregano. Smaż przez 1 minutę, mieszając. Stopniowo dodawaj starte tofu. Smaż, aż nabierze złotego koloru. Dodaj pomidory, dolej trochę wody. Wlej bulion, posól, popieprz. Gotuj pod przykryciem 20–25 minut.
Dodaj paprykę i suszone pomidory i duś, aż papryka będzie prawie miękka (ok. 15 minut). Od czasu do czasu przemieszaj. Na koniec wsyp fasolę i chwilę razem pogotuj. Podawaj z chipsami z mąki kukurydzianej.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 19 złŹródło: Show