Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariańskie leczo

Wegetariańskie leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 3218

Leczo z warzyw jest pyszne, zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania. Idealna potrawa dla jaroszy i nie tylko.

Składniki

  • cebula czerwona 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cukinia żółta 2 szt
  • pomidory 30 kg
  • fasolka szparagowa 20 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • ketchup łagodny 2-3 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • papryczka chili 0,5 szt
  • sól, pieprz, cukier do smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki.
    Wszystko razem podsmażyć na rozgrzanym oleju.

  2. Dodać pokrojoną cukinię i posiekaną papryczkę chili, wymieszać.

  3. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić, połączyć z warzywami. Podlać odrobiną wody i gotować do miękkości.

  4. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałki, połączyć z warzywami, dodać ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń