Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegetariańskie minipizze"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
• 30 minut + czas odstawienia • dla 8 osób • cena ok. 20 zł
Mąkę przesiej, wymieszaj z suchymi drożdżami (ze świeżych drożdży należy najpierw zrobić rozczyn). Dodaj pozostałe i wyrabiaj gładkie ciasto. Uformuj je w kulę, przykryj folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 1 godzinę.
Rozwałkuj na duży placek i wykrój z niego okrągłe placuszki. Do przecieru dodaj suszone przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek – rozsmaruj na placuszkach tak powstały sos. Potem układaj kolejno: plaster mozzarelli, oliwki i kapary.
Piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni – ciasto wyrośnie, a ser całkowicie się roztopi.Źródło: Show