Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na kapustę.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Kapustę odcisnąć zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 15 min. i odcedzić. Ryż ugotować w osolonej wodzie (ma być lekko twardy). Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.Lekko podsmażyć. Dodać kapustę, pokrojoną paprykę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 minut. Pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Ryż zmieszać z kapustą, nałożyć do formy, posypać grzankami, zalać śmietaną z jakami. Piec w 200 st. C przez 40 minut.