Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 15

Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"

Składniki

  • 50 dag wołowiny
  • 2 cebule
  • po 1 pietruszce
  • marchewce
  • czerwonej i zielonej papryce
  • 1/2 selera
  • 1-2 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • ostra i słodka papryka mielona
  • liście laurowe
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, starannie oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Włoszczyznę obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Papryki oczyścić, pokroić. Pomidora obrać, pociąć w kostkę.

  2. W rondlu rozgrzać smalec, zeszklić cebulę i czosnek, dodać mięso, zrumienić, po czym dorzucić starte jarzyny, doprawić czubatą łyżką słodkiej papryki i łyżeczką ostrej. Smażyć na silnym ogniu, mieszając, po czym dodać pomidora i paprykę, dolać 6 szklanek wrzątku, dorzucić listek laurowy, nakryć i dusić do miękkości mięsa i warzyw. Dodać koncentrat, rozmieszać, posolić pod koniec gotowania.

  3. ok. 65 minut

  4. Danie będzie treściwsze z dodatkiem 4-5 ziemniaków. Obierz je, umyj, pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w zupie przed dodaniem koncentratu.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń