Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierska zupa z papryką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Łopatkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Cebule obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebule, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż pokrojone mięso. Podsmaż je na rumiano. Dodaj listki laurowe. Wlej gorący bulion. Przypraw ostrą papryką, tymiankiem, solą oraz pieprzem. Gotuj pod przykryciem około 40 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałki. Papryki i pomidory dodaj do zupy 10 minut przed końcem gotowania. Na koniec zupę wymieszaj z koncentratem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Tina