Do góry

Dania główne Przepis na:

Wemiszel z jajkami i boczkiem

Wemiszel z jajkami i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1898

Pychaaaaaaaaaaaaaaa!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę, posolić, włożyć niepołamany makaron, gotować 15min, zahartować, wlewając kubek zimnej wody, przykryć i odstawić z ognia na 10min, potem odcedzić. W tym czasie na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrajany w kostkę boczek; jaja rozmieszać jak na jajecznicę, dodając sól i pieprz. Do boczku włożyć osączony makaron, wlać jaja i wsypać połowę sera- na dużym ogniu mieszać kilka sekund. Od razu podawać, posypując resztką sera i zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń