Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Whoopie z migdałami w karmelu"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 794
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 794
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Przygotuj budyń. Do ostudzonej masy dodaj żółtka i wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę schłodź, ubij na sztywno i wmieszaj do masy budyniowej.
Przygotuj ciasteczka whoopie: mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj pozostałe i wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj kropki na wyłożoną papierem blachę, rozpłaszczając je zwilżoną łyżką. Piecz 10-12 min na jasnozłoty kolor.
Migdały upraż na suchej patelni na złoto. Śmietanę, miód i cukier zagotuj. Dodaj migdały i duś 2-3 minuty. Mieszaninę rozprowadź cienką warstwą na naoliwionej folii aluminiowej. Zostaw do stężenia. Na ciasteczka wyciskaj masę budyniową i układaj karmelową kruszonkę.
Czas przygotowania: 40 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14