Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne, dekoracyjne wianki z precelków. Nie wymagają pieczenia, są bardzo efektowne, możecie użyć ich jako ozdoby adwentowej, dać w prezencie, a co najważniejsze- dekoracja daje się zjeść i jest bardzo smaczna.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Pięć precelków układamy w kształcie koła na papierze do pieczenia.
Czekoladę lub kuwerturę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy łyżeczką w miejscu łączenia się precelków. Kładziemy drugi wianek i powtarzamy czynność, tak aby czekolada połączyła oba wianuszki. Posypujemy nasionkami chia lub makiem, ozdabiamy dowolnie kolorowymi cukierkami. Gotowe :-) Zostawiamy do zastygniecia. Naturalnie mozna zrobic tez wieksze lub mniejsze wianki.
Zrobiłam bardzo dużo różnych wianuszków. Niektóre polałam ciemną czekoladą, posypałam wiórkami kokosowymi, ozdobiłam żurawiną, skorka pomarańczową i ozdobną kokardką.