Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska tarta z fetą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, oprósz solą i tymiankiem, po czym upiecz na miękko w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
na ciasto zagnieć, schłodź pół godziny w lodówce, a następnie rozwałkuj na placek i zwiń boki.
Rozsmaruj na nim ser wymieszany z jajkiem. Rozłóż podpieczoną dynię, podsmażoną wcześniej kiełbasę, fetę, oliwki, pomidorki, pietruszkę i cebulę. Całość oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Tak przygotowaną tartę piecz 40 minut w 180°C. Gotową pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax