Do góry

Desery Przepis na:

wielkanocna babka marmurkowa

Przepis dnia 2010-04-04
wielkanocna babka marmurkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 331

Dodano:

Odsłon: 46196

szybka, łatwa i smaczna. przepis z zeszytu mamy.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zmieszać jajka, cukier, rozpuszczone masło. dodać mleko, mąkę, i część zapachu. miksować do uzyskania jednolitej masy.

  2. wlać połowę uzyskanej masy w foremkę, "umaśloną" i wysypaną mąką lub bułką tartą.

  3. do drugiej połowy ciasta wsypać kakao, dodać resztę zapachu i jeszcze raz wymieszać.

  4. wlać resztę masy do foremki. zamieszać masy ze sobą, raz wystarczy. najlepiej wymytym i osuszonym dużym nożem.

  5. piec przez ok godzinę w 180 stopniach. tutaj zależy to od piekarnika, ja mam gazowy. najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera. polać można dowolnym lukrem, czekoladą lub posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oska125 23 kwietnia 2010 mi wyszła znakomicie a każdy się zajadał i chwalił pyszny wypiek:) dziękuję za przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monik77 04 kwietnia 2010 smaczna ta babka tylko niewiem czemu mi troszke twardawa wyszła.pozdrawiam i miłego smingusa dyngusa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń