Do góry

Śniadania Przepis na:

Wielkanocna potrawka

Wielkanocna potrawka

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1980 Ocena: 9892

Dodano: 24.03.2018

Odsłon: 413

Staropolskie danie na śniadanie Wielkanocne.

Składniki

  • Jajka 5 szt.
  • Kiełbasa wiejska ½ kg
  • Boczek wędzony ½ kg
  • Korzeń chrzanu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Wędlinę pokroić dowolnie i zrumienić na wolnym ogniu, następnie wyłożyć na półmisek, na wierzch ułożyć jajka i posypać startym chrzanem. Podawać na ciepło na śniadanie wielkanocne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń