Do góry

Przekąski Przepis na:

Wielkanocne inspiracje: Jajka z pastą z awokado

Wielkanocne inspiracje: Jajka z pastą z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 917 Ocena: 22985

Dodano:

Odsłon: 6632

Święta coraz bliżej, dlatego dzisiaj chciałabym przedstawić Wam moją propozycję na jajka wypełnione pastą z awokado. Samkowie, pożywne i kontrastowe połączenie będzie idealną dekoracją świątecznego stołu. Taka śniadaniowa kompozycja, będzie także doskonałym wyborem dla wszystkich będących na diecie białkowo - tłuszczowej.

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
  • szczypta kminu rzymskiego
  • świeży koper
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Obrane awokado przekładamy do rozdrabniacza wraz z żółtkami, ząbkiem czosnku, miodem i sokiem z cytryny. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, którą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą kminu rzymskiego. Powstałą pastą faszerujemy białka, a na wierzch układamy małą gałązkę świeżego kopru.

  2. Jajka z pastą z awokado polecam nie tylko od święta. To zestawienie będzie idealnym wyborem dla osób będących na redukcji. Kulturyści i osoby trenujące sporty siłowe spokojnie mogą przygotować takie śniadanie, które świetnie wpisuje się w menu diety białko - tłuszczowej (wtedy jednak zrezygnujmy z dodatku miodu).

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń