Przekąski Przepis na:
Wielkanocne jajka w różowym sosie

Składniki
- jajek, 6szt.
- majonez babuni, 1 mały słoiczek
- papryka marynowana (czerwona), wg.uznania (ok.4 kawałki)
- ketchup (pikantny HEINZ), kilka łyżek
- przyprawy:pieprz ,sól
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na połówki. Układamy na półmisku.
-
Do miski wlewamy majonez, ketchup i pokrojoną w drobną kostkę paprykę .
-
Sos przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy.
-
Gotowym sosem polewamy jajka.
-
Tak przygotowaną przystawkę możemy udekorować natką pietruszki,świeżym pomidorem lub szczypiorkiem.
-
SMACZNEGO!!!!!
Komentarze do przepisu (0)