Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocne muffinki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32784
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32784
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz kakao, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Lukier przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Utrzyj z odrobiną zielonego barwnika spożywczego (w proszku lub w płynie).
Zielony lukier przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na ostudzone muffinki, tworząc trawkę. Umieść w niej ciastka.
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 zł
Trawkę zrobisz też z wiórków kokosowych wymieszanych z barwnikiem.Źródło: Świat kobiety