Do góry

Przekąski Przepis na:

Wielkanocne roladki

Wielkanocne roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3079

Dodano:

Odsłon: 11622

Przepyszne. Bardzo proste do zrobienia. Zachwycają wyglądem i smakiem!

Składniki

  • szynka gotowana- 6 plastrów
  • seler cięty- 1 słoik
  • jabłko kwaśne- 1 szt.
  • orzechy włoskie posiekane- 2 łyżki
  • szczypiorek posiekany- 2 łyżki
  • cebula- 1/2 szt.
  • majonez- 3 łyżki
  • Sól- do smaku
  • pieprz- do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Seler odsącz na sitku z zalewy. Jabłko pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Jabłko, seler i cebulę dokładnie wymieszaj. Dodaj majonez, szczypiorek i orzechy. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster szynki posmaruj farszem. Zwiń ciasno w rulonik. Danie przechowuj w lodówce do czasu aż smaki farszu się przefryzą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 10 kwietnia 2017 Smacznie. A zdjęcie zajefajne. Wrażenień pełno.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń