Przekąski Przepis na:
Wielkanocne roladki

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3189
Dodano: 10.04.2017
Odsłon: 11724
Przepyszne. Bardzo proste do zrobienia. Zachwycają wyglądem i smakiem!
Składniki
- szynka gotowana- 6 plastrów
- seler cięty- 1 słoik
- jabłko kwaśne- 1 szt.
- orzechy włoskie posiekane- 2 łyżki
- szczypiorek posiekany- 2 łyżki
- cebula- 1/2 szt.
- majonez- 3 łyżki
- Sól- do smaku
- pieprz- do smaku
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Seler odsącz na sitku z zalewy. Jabłko pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Jabłko, seler i cebulę dokładnie wymieszaj. Dodaj majonez, szczypiorek i orzechy. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster szynki posmaruj farszem. Zwiń ciasno w rulonik. Danie przechowuj w lodówce do czasu aż smaki farszu się przefryzą.
Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 10 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Smacznie. A zdjęcie zajefajne. Wrażenień pełno.3 Kto głosował? | Odpowiedz