Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek z kremem jest przepyszny , doskonały na świateczny stół.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 55
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 55
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 890
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Masło ucieramy z cukrem don konsystencji gęstej śmietany. Dodać jajka i dalej ucierać. Wsypać makę, lekko wymieszać.Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy 3 jednakowe placki.
Krem: Masło ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.
Ostudzone placki smarujemy kremem. Kładziemy jeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Dekorujemy.