Do góry

Desery Przepis na:

Wielkanocny mazurek stefankowy

Wielkanocny mazurek stefankowy

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 364

Dodano: 11.03.2010

Odsłon: 3900

Mazurek z kremem jest przepyszny , doskonały na świateczny stół.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem don konsystencji gęstej śmietany. Dodać jajka i dalej ucierać. Wsypać makę, lekko wymieszać.Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy 3 jednakowe placki.

  2. Krem: Masło ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.

  3. Ostudzone placki smarujemy kremem. Kładziemy jeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Dekorujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń