Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocny żurek"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Warzywa i tuszkę zalewam ok. 2 l wody, dodaję ziele, liść laurowy, grzyby, gotuję ok. 45 min.
Wywar przecedzam, dodaję do niego pokrojony boczek i kiełbasę, gotuję ok. 10 min. Wlewam zakwas, dodaję czosnek, śmietanę, chrzan, majeranek, sól i pieprz, gotuję chwilę.
Cebulę kroję w kostkę, rumienię na łyżce oleju, dodaję do żurku. Podaję z jajkami na twardo.Źródło: Kobieta i życie