Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Cukierki krówki (powinny być twarde, bez ciągnącego się środka) kroję w drobną kosteczkę i delikatnie oprószam je niewielką ilością mąki – dzięki temu nie skleją się. Czekoladę mleczną siekam (można też zetrzeć ją na tarce o dużych otworkach). Pozostałą mąkę mieszam z solą oraz proszkiem do pieczenia, przesiewam przez sitko.
Masło ucieram z cukrem na puch. Cały czas miksując, dodaję jajka, następnie masę kajmakową, a na końcu stopniowo wsypuję mąkę. Do powstałej masy dodaję pokrojone krówki oraz posiekaną czekoladę, mieszam drewnianą łyżką. Masę wylewam do silikonowej foremki na babkę (z kominem). Piekę przez 40 min w 180 st. Studzę i dopiero zimną babkę wykladam na talerz.
Przygotowuję polewę: na małą patelnię wlewam olej i mleko. Dodaję połamaną na kawałeczki czekoladę kajmakową i podgrzewam na małym ogni, aż czekolada się rozpuści. Masą polewam wystudzoną babkę. Posypuję skórką cytrynową i dekoruję kolorowymi jajeczkami. ok. 55 min + studzenie. 1 porcja ok. 360 kcal.Źródło: Tina