Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowe medaliony

Wieprzowe medaliony

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1467

Pyszna wieprzowina podawać z młodymi lub zasmażanymi ziemniakami

Składniki

  • wieprzowina b/k, 1 kg
  • mąka, 2-4 łyżek
  • Jaja, 2 szt
  • orzechy - pokruszone, 2-3 łyżek
  • zielona pietruszka, 1 pęczek
  • zielony szczypior, 1 pęczek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na plastry, lekko ubić , posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

  2. Jaja roztrzepać, lekko doprawić solą, pieprzem, majerankiem i wymieszać z orzechami, pietruszką i szczypiorem . Obtoczyć w ty mięso.

  3. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń