Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe zrazy z boczkiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, delikatnie rozbij. Posmaruj musztardą, przypraw. Cebule pokrój w piórka. Boczek i ogórki pokrój w paski (ok. 4 cm). Razem z cebulami ułóż na mięsie. Boki złóż do środka, zwiń, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące.
Olej rozgrzej na patelni, włóż zrazy, obsmaż. W garnku zagotuj ok. 400 ml wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Włóż zrazy, gotuj pod przykryciem godzinę. Zrazy wyjmij, do wywaru dodaj 2 łyżki mąki rozmieszanej ze 100 ml zimnej wody. Zagotuj, przypraw do smaku. Sosem polej zrazy.Źródło: Chwila dla Ciebie