Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina marynowana w miodzie i piwie

Wieprzowina marynowana w miodzie i piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 1354

Pyszna, sycąca potrawa z wieprzowiny marynowanej w miodzie i piwie okraszanej smalcem.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek zamarynować w miodzie, piwie i majeranku. Odstawić na 3 godziny.

  2. Kapustę ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Na koniec okrasić smalcem i doprawić solą i pieprzem.

  3. Boczek wyjąć z marynaty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 min. Podczas pieczenia można smarować boczek pozostałą marynatą.

  4. Po wyjęciu z piekarnika doprawić solą i pieprzem po czym odstawić by mięso chwilę odpoczęło.

  5. Wyporcjować i podawać z kiszoną kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń