Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina po Holendersku

Wieprzowina po Holendersku

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2023 Ocena: 10447

Dodano: 08.08.2016

Odsłon: 2888

Superowe danie na pyszny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Potrawę przełożyć do rondla, przyprawić do smaku, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić i obsmażyć na maśle. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z pieczarkami i smażyć około 5 minut. Następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku, zaprawić śmietaną, przełożyć do rondla z mięsem, dusić około 10 minut, posypać natka pietruszki. Możemy podawać potrawę z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń