Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina z ananasem

Wieprzowina z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2270 Ocena: 14152

Dodano:

Odsłon: 263

Delikatne i smaczne mięso wieprzowe.

Składniki

  • Składniki:
  • Szynka wieprzowa 8 plastrów
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Bulion warzywny 100 ml (może być z kostki)
  • Ananas z puszki 8 plasterków
  • Wino białe wytrawne 1 kieliszek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Curry do smaku
  • Masło 2 łyżki
  • Olej 5 łyżek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Mięso opłukać, odsączyć na ręczniku papierowym i zrumienić z obu stron na oleju z dodatkiem curry. Mięso odłożyć, a na tym oleju przysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem. Wlać wino, bulin, włożyć mięso, doprawić do smaku i dusić powoli przez 40 minut. Na maśle zrumienić krążki ananasa. Mięso rozłożyć na talerze, obłożyć ananasem i podawać z sałatka sezonową. Powstały sos możemy wykorzystać do innych dań mięsnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń