Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z grzybami i rozmarynem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę pokrój drobno i pod- smaż na oleju. W wieprzowinie wytnij otwory i włóż obrane ząbki czosnku. Rozmroź grzyby.
Rozłóż na mięsie gałązki rozmarynu i zwiąż sznurkiem. Posól, dopraw pieprzem, włóż do garnka ze smażoną cebulką i obsmaż ze wszystkich stron.
Rozmrożone grzyby pokrój i dodaj do mięsa. Podlej wodą, przykryj pokrywką i duś powoli do miękkości.
Roztop masło, dodaj mąkę i, stale mieszając, przygotuj zasmażkę. Wyjmij mięso i zdejmij sznurek. Pokrój mięso w plastry. Zagęść sos zasmażką. Zalej śmietaną, dopraw solą, pie przem i zagotuj. Przekąskę udekoruj kaparami. Podawaj z knedlami.Źródło: Tele Tydzień