Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądające, wiosenne danie.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 843
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 843
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Składniki
Podzielić wieprzowinę na mniejsze porcje, rozbić. W lekko osolonej wodzie ugotować groszek. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek. Przyprawić wieprzowinę solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Obrócić wieprzowinę tylko raz, delikatnie tak aby sok z niej nie wyciekł. Gdy groszek będzie już ugotowany rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni, wrzuć groszek, posiekane listki mięty i łyżkę masła. Lekko rozgnieść, ale nie bardzo. Dodać sól i pieprz do smaku. Gdy wieprzowina będzie już usmażona zdjąć z ognia. Górę filetów posmarować gruboziarnistą musztardą. Na talerzu ułożyć kulę z groszku, na górze kłaść wieprzowinę. Podawać z czerwonym winem.