Do góry

Desery Przepis na:

Wietnamskie cisto bananowe

Wietnamskie cisto bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1726

Dodano:

Odsłon: 23534

Jest "dziwne" jak dla mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dość tępe o mocno bananowym smaku i zapachu i o dziwo nie tak słodkie jakby się wydawało.

Składniki

  • 9 dojrzałych bananów
  • 60 g cukru
  • 7 jajek
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 250 g masła (lub margaryny)
  • 200 g mąki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Banany obieramy i kroimy w plastry. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min.
    Całe jajka miksujemy, dodajemy mleko skondensowane i roztopione masło. Cały czas miksując dodajemy mąkę.
    Dokładamy banany i delikatnie je łączymy z ciastem.
    Tortownicę 24 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Cisto wlewamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdyby zbyt brązowiało przykrywamy folią aluminiową. Ciasto studzimy w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 23 czerwca 2014 sorki!! źle odczytałam przepis; myślałam, że te banany też należy zmiksować, pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 22 czerwca 2014 co jest położone na tej masie bananowej? na zdjęciu jest coś więcej niż podane składniki :) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń