Do góry

Dodatki Przepis na:

Wigilijna Mamałyga

Wigilijna Mamałyga

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 174

To dodatek do wigilijnych potraw np do kapusty z grzybami albo ryby

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groch można wcześniej zamoczyć będzie gotowy w 20-30 min, ale jesli zapomnieliśmy o tym to nic się nie stało. Wrzucamy go do garnka i gotujemy wraz z kostka rosołowa i wodą, jak zacznie się dogotowywać i rozpadać wsypujemy kasze i czekamy aż kasza się ugotuje. Można podawać gęsta jeszcze ciepła mamałygę do ryby lub kapusty z grzybami. Resztę można przelać do naczynia i odstawić do wystygnięcia. Po zastygnięciu nadaje się do pokrojenia i podania na zimno.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń