Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wigilijna zupa grzybowa"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1632
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1632
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 2 zł
Cebule po obraniu opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i drobno poszatkuj. Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki lub w kostkę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozpuść masło. Wrzuć posiekane cebule i plasterki marchewek. Krótko przesmaż.
Rozmrożone grzyby osusz, pokrój w plasterki. Dodaj do warzyw. Oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. Wlej gorący bulion warzywny. Dodaj namoczone wcześniej suszone grzyby.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut. Kilka plasterków grzybów i marchwi odłóż do dekoracji. Zupę zmiksuj na krem, ponownie podgrzej. Mleko rozmieszaj z mąką. Wlej do zupy, chwilę gotuj. Zapraw śmietaną. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Ozdób natką.Źródło: Świat kobiety