Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wigilijna zupa rybna z żółtym serem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 340 kcal, cena 1,50 zł
Ryby wyfiletuj, pokrój. Pozostałości (głowy, płetwy) zalej 1,5 l wody, dopraw solą i pie przem, gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem listka laurowego 45 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Obraną cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę i pietruszkę oczyść, posiekaj.
W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, przesmaż. Po kilku minutach wrzuć marchewkę i pietruszkę. Duś razem jeszcze 5 minut. Na koniec zalej warzywa przecedzonym wywarem rybnym. Dodaj ziemniaki, gotuj około 20 minut.
Garnek zdejmij z og nia, całość zmiksuj na gładki krem. Ponownie ustaw na kuchence. Włóż filety i gotuj jeszcze 10 min. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat. Całość dopraw solą, pieprzem, paprykami i cukrem. Posyp startym serem i ozdób natką.Źródło: Świat kobiety