Do góry

Dania główne Przepis na:

Wigilijne kluski z makiem

Wigilijne kluski z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2142

Dodano:

Odsłon: 12494

To danie zawsze było na moim stole wigilijnym dlatego dziś nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii. :) Przepis jest bardzo szybki, mało pracochłonny. Polecam! :)

Składniki

  • Makaron wstążki 1 opakowanie
  • masa makowa z bakaliami 1 opakowanie
  • Miód 2 łyżki
  • Płatki migdałowe - garść
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z masą makową. Dodajemy miód. Wszystko ze sobą mieszamy i posypujemy płatkami migdałowymi.Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amea 23 grudnia 2015 MASA MAKOWA NA KLUSKI Z MAKIEM SIE NIE NADAJE,JEST ZA SŁODKA I MAZISTA,,LEPSZY MAK SPARZONY MLEKIEM I ZMIELONY.DODAJE SIE BAKALIE ,,MIOD ,CUKIER WANILIOWY,I MAKARON,,,ALE JAK KTOS LUBI TO SMACZNEGO ZYCZE

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 16 grudnia 2014 My jadamy kluski z powidłem, bo mąż maku nie przełknie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń