Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wigilijne uszka z kapustą"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Przepis przysłała Alina Mantyka z Tarnogóry
Grzyby namocz, ugotuj, posiekaj. Kapustę opłucz, pokrój. Cebulę posiekaj, podsmaż na oleju. Dodaj kapustę i grzyby, podlej wywarem z grzybów, podduś. Przypraw.
Ostudź, dodaj jajko i tartą bułkę, połącz. Mąkę, 300 ml wrzątku, łyżkę oleju i łyżeczkę soli wyrób. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Ułóż farsz, zlep. Uszka ugotuj.Źródło: Chwila dla Ciebie