Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wigilijny barszcz z uszkami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Obraną włoszczyznę wrzuć do garnka z wodą. Dodaj starte surowe buraki, suszone grzyby, posiekany czosnek i przyprawy. Gotuj całość 20 minut.
Wywar przecedź (grzyby odłóż, a resztę np. wykorzystaj do innej potrawy). Dolej koncentrat buraczany.
Z mąki, soli i wody zagnieć pierogowe ciasto. Rozwałkuj cienko i potnij na małe kwadraty.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z grzybami, solą, pieprzem i jakiem. Nałóż farsz na ciasto i zlep brzegi. Uszka ugotuj i podawaj w barszczu.Źródło: Telemax