Do góry

Dania główne Przepis na:

Winne ćwiartki

Winne ćwiartki

Autor: Elajla

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 80

Dodano: 16.10.2017

Odsłon: 274

Ćwiartki w innej odsłonie. Proste i smaczne.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka
  • po jednym ząbku czosnku na jedną ćwiartkę
  • suszona papryka
  • vegeta
  • Mielone ziele angilelskie
  • Marynata
  • sól
  • Papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • Pieprz czerwony
  • ziele angielskie w ziarnach
  • nasiona kolendry
  • lubczyk
  • szklanka wina
  • nasiona Goji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę.

    W moździerzu rozbić ziele a angielskie, nasiona kolendry, nasiona goji, lubczyk, nasiona pieprzu i 2 ząbki czosnku

    Mięso przełożyć do naczynia. Dodać sól, liście laurowe, wino, rozbite w moździerzu nasiona oraz papryczkę chili.Dodać wody aby mięso było przykryte

    Marynować min 2 godziny

  2. Mięso odsączyć i przełożyć na blaszkę.

    Pod skórę włożyć pokrojony ząbek czosnku.

    Posypać papryką, vegetą i zielem angielskim.

    Zalewę, w której marynowało się mięso wlać na blaszkę tak aby dno było przykryte.


    Włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.

    Piec ok 30 min. Mięso należy pilnować i uzupełniać zalewę, w przypadku jej wyparowania.

  3. Podawać

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń