Do góry

Desery Przepis na:

Winogronowy deser

Winogronowy deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4663

Dodano:

Odsłon: 300

Czerwone i białe winogrono, które jest samo w sobie bardzo słodkie, idealnie nadaje się do deserów, które latem smakują wyjątkowo!

Składniki

  • winogrona czerwone 300 g
  • winogrona białe 200 g
  • płatki kukurydziane 2 garści
  • serek mascarpone 125 g
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • mleko 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serek zmiksować z jogurtem, cukrem i mlekiem. Owoce umyć przekroić na pół i dno szklanek/pucharków wyłożyć częścią czerwonych winogron. Na owoce nałożyć po ok. 1 1/2 łyżki masy serowej po czym "zasypać" płatkami, ale tylko częścią. Następnie nałożyć połówki winogron zielonych i zasypać pozostałymi płatkami. Przełożyć pozostałą masę serową, starając się całość "przykryć". Górę można przyozdobić ćwiartkami owoców.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń