Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1021
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 108
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1021
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 108
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Jajka z cukrem i skórką cytrynową utrzeć do białości,dodać przesianą mąkę i ucierać chwilę, do uzyskania jednol;itej masy. Na blachę wysmarowaną cienko masłem lub oliwą nalewać łyżeczką długie paski szerokości ok. 1 cm i 20cm długości.Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Gdy zaczną żółknąć, podważyć nożem i szybko nawijać spiralnie na drewniany trzonek,trzymając blisko piekarnika, aby jak najdłużej utrzymać w cieple, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i nie dadzą się skręcać, Podawać do lodów, kremów lub jako ciasteczka do herbaty