Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenna sałatka makaronowa

Wiosenna sałatka makaronowa

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2001 Ocena: 10106

Dodano: 06.06.2018

Odsłon: 115

Super zdrowa sałatka na smaczną przekąskę. .

Składniki

  • Składniki:
  • Makaron świderki ½ kg
  • Pomidorki koktajlowe 25 dag
  • Ser feta 15 dag
  • oliwki zielone 15 dag
  • cebula biała ½ szt
  • Oliwa czosnkowa
  • Oregano suszone ½ łyżeczki
  • opcjonalnie świeży tymianek
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie , odcedzić, włożyć z powrotem do garnka i wymieszać z łyżką oliwy. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na połówki i dodać do makaronu. Następnie dodać odsączone oliwki, cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem . Polać oliwą, dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerzyki i posypać pokrojonym w kostkę serkiem feta. Podawać udekorowane świeżymi ziołami.. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń