Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenna sałatka warzywna

Wiosenna sałatka warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2131 Ocena: 12001

Dodano:

Odsłon: 1305

Smaczna i delikatna sałatka na śniadanie i nie tylko.

Składniki

  • Ananas w syropie 1 puszka
  • Jajka ugotowane 6 szt.
  • Jabłko 3 szt.
  • Seler słupki w zalewie 1 słoiczek
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty salami 20 dag
  • Ogórek kiszony 1-2 szt.
  • majonez light
  • Ogórek szklarniowy do dekoracji
  • Natka pietruszki do dekoracji
  • Pomidor koktajlowy do dekoracji
  • Rzodkiewka do dekoracji
  • Papryka czerwona do dekoracji
  • Czosnek 1 ząbek
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ananasy wyjąć z syropu pokroić w kostkę. Następnie jajka, jabłka, ogórka, czosnek obrać i również pokroić w kostkę, razem wymieszać. Dodać ser żółty pokrojony w kostkę, odsączoną kukurydzę i selera. Doprawić do smaku i wymieszać z majonezem według uznania. Udekorować dowolnie, wstawić do lodówki do schłodzenia i podawać z dobrą wędliną i pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń