Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące kiełki rzodkiewki i sezonowe warzywa, a wszystko pod lekkim sosem - oto idealna sałatka na wiosnę.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 447
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 447
Składniki
Ostudzone jajka pokrój drobno, rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ogórki pokrój w plasterki, ale nie za cienki, żeby coś chrupało! Posiekaj koperek. W misce przygotuj sos ze śmietany, majonezu i soli, następnie wrzuć wszystkie składniki, z kiełkami włącznie. Sałatka gotowa!
Jak przygotować samodzielnie kiełki rzodkiewki: nasiona wsyp do słoika na kiełki, zakręć, zalej wodą. Namaczanie trwa 2-4 godz. Następnie wylej wodę przez perforowaną nakrętkę. Kiełkownicę słoikową trzymaj w cieple, kilka razy dziennie przepłucz kiełki. Po 4 dniach są gotowe.