Do góry

Desery Przepis na:

Wiosenne ciasto ze słomką ptysiową

Wiosenne ciasto ze słomką ptysiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 240

Ciasto na białkach ze słomką ptysiową.

Składniki

  • białka 7 sztuk
  • cukier 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mąka 1,5 szklanki
  • olej 3/4 szklanki
  • woda 4 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • kisiel wiśniowy 1 łyżka
  • 1 łyżka mąki
  • odrobina zielonego barwnika
  • szczypta soli
  • małe opakowanie słomki ptysiowej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z odrobiną soli i cukrem. Dodać wodę, mąkę z proszkiem a na końcu olej.
    Ciasto podzielić na cztery części.
    1 dodać łyżkę kakao
    2 odrobinę zielonego barwinka
    3 łyżkę kiślu wiśniowego
    4 łyżką mąki
    W tej kolejności wylewać do formy keksowej i po między każdą warstwę ciasta ułożyć słomkę ptysiową. Piec około 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń