Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenne roladki z szynki

Wiosenne roladki z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4628

Dodano:

Odsłon: 23534

Te roladki obok święconki pojawiają się na moim wielkanocnym stole już od kilku lat.Bardzo smakują moim bliskim i dlatego obowiązkowo muszą być:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody,odstawić na około 15 minut.Kiedy żelatyna spęcznieje,ustawić ją na małym ogniu i podgrzewać,aż się rozpuści.

  2. Twarożek utrzeć z majonezem.Dodać posiekane lub starte na tarce o grubych oczkach korniszony,dołożyć posiekany koperek.Przyprawić solą i pieprzem.

  3. 2-3 łyżki masy zmieszać z ciepłą żelatyną,przełożyć do pozostałej masy serowej,szybko wymieszać.

  4. Na folii ułożyć plasterki szynki.Nakładać masę serową na brzeg plasterka i zrolować(nakładać dość szybko,ponieważ masa z żelatyną zastyga).Pozostawić w lodówce przez 3 godziny,aby się masa dokładnie zsiadła,a najlepiej na całą noc.Wedle uznania pokroić w plastry i przyozdobić szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 marca 2013 robię bardzo podobną tylko szeroką roladę , potem kroję w plastry , więc znam ten smak i przyznaję , że tak podana i nadziana szyneczka jest przepyszna :))) 6

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 23 marca 2013 Tak przygotowana szyneczka smakuje super :-))) Nie robiłam ale miałam okazję jeść u siostry. Fajny pomysł więc zabieram ze sobą zostawiam 5 i pozdrowienia:-))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń