Do góry

Dodatki Przepis na:

Wiosenny kalafior

Wiosenny kalafior

Autor:

Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 1475

Dodano:

Odsłon: 126

Kalafior gotowany podany z zasmażką z masła i bułki tartej z dodatkiem cebulki, doprawiony na lekko pikantnie i posypany szczypiorkiem

Składniki

  • kalafior 1 szt
  • dymka ze szczypiorkiem 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • papryka ostra duża szczypta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. gdy kalafior się gotuje przygotowujemy zasmażkę:masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz. Podsmażamy do czasu aż bułka tarta lekko się zrumieni. Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do zasmażki i razem chwilkę podsmażamy. Szczypiorek drobno siekamy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń