Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenny omlet"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 265
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 145
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 265
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 145
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Składniki
Fasolkę obgotuj (5-8 min), osącz. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Opłukane dymki posiekaj, szczypior odłóż. Chili pokrój w krążki. Warzywa obsmaż na maśle. Dodaj osączone oliwki. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Jajka roztrzep ze śmietaną i startym serem. Dodaj zioła (koperek, natkę) oraz posiekany szczypior z dymki. Dopraw solą i pieprzem. Masę wylewaj partiami na patelnię z odrobiną oleju. Usmaż 4 omlety, napełnij je przygotowanymi warzywami.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 440 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety