Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenny półmisek jajeczny

Wiosenny półmisek jajeczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 1101

Dodano:

Odsłon: 665

Jajka na twardo podane z rzodkiewką, sałatą i szczypiorkiem przywołują wiosnę:) Dodatek szynki i majonezu z dania fit przeobraża je w danie bardziej kaloryczne i sycące:)

Składniki

  • jajka 4 szt
  • sałata 6 liści
  • rzodkiewka 5 szt
  • szynka wędzona 5 plastrów
  • papryka czerwona 0,5 szt
  • szczypiorek
  • majonez
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Liście sałaty myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ze skorupek i układamy na sałacie. Na jajka nakładamy majonez wg uznania.Między jajkami układamy plastry szynki i rzodkiewki. Paprykę kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nimi składniki na półmisku. Całość oprószamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 06 kwietnia Jajka w majonezie uwielbiam, a z dodatkami to już w ogóle muszą być pyszne ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń