Do góry

Desery Przepis na:

Wiśnie pod lodem

Wiśnie pod lodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 8

Przepis wart wypróbowania: "Wiśnie pod lodem"

Składniki

  • 1 litr lodów waniliowych
  • 1 litr lodów czekoladowych
  • opakowanie waniliowych bez
  • opakowanie herbatników
  • 300 g mrożonych wiśni
  • 250 g świeżych wiśni
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozłóż w prostokątnym naczyniu (10 x 25 cm) folię tak, by wystawała poza brzegi. Wyjmij lody z zamrażarki i zostaw na chwilę, by nieco zmiękły. Podziel dobrze rozgniecione bezy na równe części i dodaj do obu rodzajów lodów.

  2. Dodaj do lodów waniliowych mrożone wiśnie, a do czekoladowych – pokruszone herbatniki. Zawartość obu pojemników dokładnie wymieszaj. Rozłóż na wyłożonej folii masę waniliowo-wiśniową, na niej – czekoladową. Zwiń ciasno folię i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Podawaj lodowy deser pokrojony w plastry, na wierzchu połóż świeże wiśnie.

  3. czas przygotowania: 35 minut (+ mrożenie 4-5 godzin), cena porcji: ok. 4 zł, 380 kcal, dla 10 osób

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń