Do góry

Przetwory Przepis na:

Wiśnie w syropie

Wiśnie w syropie

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 6543

Niezastąpione do ciast, deserów czy też herbaty.

Składniki

  • 5 kg wiśni
  • 2 i 1/2 kg cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok.

  2. Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać do małych słoików lub butelek. Pasteryzować 25 minut od zagotowania wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń