Do góry

Desery Przepis na:

Wiśniowa pianka

Przepis dnia 2017-12-08
Wiśniowa pianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1552

Dodano:

Odsłon: 6989

Prawdziwa pychotka nie tylko na sezon owocowy!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie


  1. Ciasto kruche:
    Dajmy na stolnicę mąkę margarynę cukier żółtka proszek i zróbmy ciasto. Upieczmy.

  2. Galaretki wiśniowe rozpuśćmy w wodzie i kompocie. Do zimnych dajmy wiśnie jak galaretka będzie tężeć wyłóżmy na ciasto kruche.

  3. Śnieżkę ubijmy na mleku i zmieszajmy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dajmy na galaretkę. Na wierzch dajemy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 Daj taki talerzyk, bo do obiadu trzeba jakoś wytrzymać, po Andrzejkach xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń