Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
składniki na ciasto zmiksować. najpierw jajka z cukrem, póżniej dodać margarynę , mąkę z proszkiem, mak,wiórki kokosowe.Upiec w zwykłej piekarnikowej blaszce.
krem: ugotować budyń ,odstawić do ostudzenia, masło utrzeć z cukrem,dodawać zimny budyń i ucierać krem. Krem budyniowy:drugi budyń ugotować z dodatkiem margaryny i cukru , wszystko wymieszaći. wiśnie zagotować chwilkę tylko aby zabulgotały i koniec,dodać pozostałe 3 łyżeczki żelatyny i cukier. odstawić do stężenia. dzem morelowy wymieszać z rozpuszczoną 1 łyżeczką żelatyny. wyłożyć na zimny placek i ostudzić, następnie krem z budyniu , nast epnie urtarty krem z masłem, i na wierzch polać tężejącą zaprawą z wiśni (już prawie zastygniętej aby nie ściekło z ciasta.Gotowe. na 4 godz do lodówki.